Sidder din hund på sæderne i bilen? Så er du ikke den eneste, som giver den firbenede lov til denne frihed.
Men vidste du, at en løssiddende hund i en bil kan være livsfarligt? – Ikke kun for hunden, men også for de andre passagerer i bilen. Det er generelt farligt at have løse ting i en bil, især hvis de er tunge. Det gælder også hunde. I flere crash tests er det blevet bevist, at en løssiddende hund kan presses frem med så stor kraft, at den kan ødelægge nakkestøtterne foran og ramme chaufføren eller medpassagerer. Hvis du er interesseret i at se disse crash test, kan du søge på Youtube.
Hvilket bur er bedst?
Generelt er det godt at gå efter bure, som er produceret i faste, solide materialer, det kunne fx være transportbure i aluminium eller stål eller hård plast. Det er disse typer, som professionelle bruger. De bruges, fordi de er meget holdbare og meget sikre under kørslen. Korrekt monteret bag et bagsæde kan du være helt sikker på, at hunden ikke er til fare for andre, når du kører.
Andre fordele ved bure
Sikkerheden er selvfølgeligt den vigtigste årsag til, at man bør bruge transportbure. Ud over at hunden ikke kan ramme nogen under opbremsninger er der også den sikkerhedsmæssige fordel, at den ikke kan genere chaufføren under kørslen. Jeg har flere gange prøvet at køre i bil, hvor der sad en løs hvalp eller unghund. Det kan være meget distraherende, og der burde nærmest være en lov imod dette, da det er så farligt. Loven siger da også, at gods i bilen ikke må være til fare for andre. Hvis hunde går under betegnelsen gods, kan man argumentere for, at det ikke er lovligt at have dem siddende løst i bilen.
Men blandt de andre fordele er der også bilens hygiejne. Det er nemlig meget nemmere at holde en bil ren og tør, når hunden kun bruger den plads, som den har i sin hundeboks. Med et godt hundetæppe under og et par tyggeben og en vandskål er alt på plads.
Kan din hund ikke lide at være i buret?
Det er helt normalt, at hunden viser lidt modvilje i starten. Men den kan sagtens vænne sig til turene i buret. Lad den blot få nogle helt korte ture med et par godbidder i buret. Og sørg for, at den har vand med. Efter et par ture burde det ikke være noget problem. Det er naturligvis sværere, hvis din hund aldrig har prøvet at være i bur før. Nogle gør det, at de lader hunden komme ind i buret i få sekunder og ud igen. Herefter kan man gentage med længere intervaller.
Hunde er som bekendt forskellige. Nogle lærer det med det samme, mens andre skal have øvelserne gentaget mange gange, før de er fortrolige med deres hundeboks. Mine hunde er glade for at komme med i bilen, fordi de ved, at det altid giver mulighed for gode ture i det fri. De skal blot lære, at en tur i bilen er noget positivt, og at de altid kommer ud igen.
Aldrig to hunde i samme bur
Hvis du har to hunde, som kender hinanden, vil det normalt ikke give de store problemer med to hunde i samme bur, men fremmede hunde bør aldrig sættes sammen. Det kan give alvorlige konsekvenser. Jeg har mødt hundeejere, som har fået skadet deres hunde på denne måde. Når hunde slås, vil den ene ofte meget hurtigt komme til at dominere, hvilket får den anden til at trække sig tilbage. Men hvis de er i et hundebur, kan de ikke komme væk fra hinanden. Dette kan have fatale konsekvenser.
Se en samling af transportbure til hunden:
Hundegaardtilsalg.dk
Skriv et svar