Hvis du allerede har en uddannelse som fotograf er det bare at springe ud i det med at tage bryllupsbilleder. Hvis du går med drømmen om at blive bryllupsfotograf og du i forvejen ikke er uddannet fotograf, bør du starte på uddannelsen som fotograf til at starte med. Det tager 5 år at uddanne sig som professionel fotograf og det kan gøres på forskellige måder, alt efter hvad din alder er samt hvilken erfaring du har. Hvis du kommer lige fra 9. eller 10. klassetrin skal du have et gennemsnit på 2,0 for at starte som fotograf på erhvervsskolernes grundforløb.
Efter grundforløbet følger 4 år med praktik og skoleperioder, før du i sidste ende kan kalde dig fotograf. Hvis det er mere end et år siden du afslutte 9. eller 10. klassetrin og er du under 25 år skal du kun have 1. del af grundforløbet på en erhvervsskole, før du kan komme i gang med praktikforløbet og skoleperioderne. Hvis du er over 25 år vil uddannelsesperioden være kortere end for andre, der ønsker at uddanne sig som fotograf, her vægtes din erhvervserfaring højt, især hvis du har nogen erfaring på området som fotograf. Er du over 25 år vil tidligere uddannelser også kunne modregnes din tid på uddannelsen som fotograf.
Gode råd til hvordan du bliver bryllupsfotograf.
Hvis du overvejer at udvide dine kompetencer som fotograf ved at tage billeder til bryllupper så er det bare at springe ud i det. Det første skridt er, at du sætter dig ned og tænker over hvilken prisklasse dine shoots i forbindelse med bryllupper skal ligge i. Her skal du tage i betragtning, hvad du bruger af udstyr, om det er forsikret og især hvor lang tid du sætter af til den enkelte kunde, husk at korrespondance med kunden også tager din tid samt at kørsel også spiller ind i prisen, du kan altid starte med en lav pris i forbindelse med dine første erfaringer som bryllupsfotograf og derefter sætte prisen op i takt med at din erfaring stiger.
Det vigtigste ved at blive bryllupsfotograf er, at du kan få en god kommunikation med kunden og afstemme deres forventninger med det du kan give dem, derfor er det en god idé at du første gang du forsøger sig med bryllupsfotografering fortæller kunden, at det er din første gang med denne form for shoot. Mange brudepar har ikke økonomi til at få super erfarne bryllupsfotografer til at komme og forevige deres store dag, men de ønsker stadig at få nogle lidt bedre og anderledes billeder end dem, familien er i stand til at tage. Som fotograf er det dig der har autoriteten, selvfølgelig skal du ikke tvinge brudeparret ud i situationer de ikke bryder sig om, men det er i bund og grund dig, der har sans for at få taget gode billeder hvad angår vinkler, lys og motiver, for det er du uddannet i, og det er her du kan udnytte din uddannelse fuldt ud. Når du bliver hyret som bryllupsfotograf gælder det om at udnytte tiden du er på sitet. Billeder der ikke er opstillet, men taget på på turen mellem forskellige locations, bliver oftest de bedste, da de lyser af den lykke og glæde, der er forbundet med denne særlige dag for dine kunder. Denne slags billeder bliver måske ikke dem, der står på kaminhylden i brudeparrets hjem, men det er stemningsbilleder, der foreviger dagen på en anderledes måde.
Med det rigtige udstyr bliver du en god bryllupsfotograf.
Du behøver ikke nødvendigvis de dyreste kameraer og tilbehør til disse for at blive en god bryllupsfotograf, udstyr er også erfaring, baggrundsviden og kendskab til dit foto-udstyr. Før du tager af sted til din første bryllupsfotografering har du på forhånd sat dig ind i dit udstyr og selvom du måske ikke kan huske alt om blænderækken og kan de hyperfokale fokusafstande på alverdens objekter i søvne, så skal du være bevidst om ISO, kameraets blænde og lukketid samt virkningen på disse i både dagslys, flashlys samt hvordan dit kamera virker i mørke rum som kirker jo godt kan være. Det er vigtigt at du har ekstraudstyr med på sitet, det kan ske for selv den bedste at udstyret går i stykker, og hvis du ikke kan forevige minderne på en så særlig dag som et bryllup jo er, bliver du hurtigt stemplet som en uprofessionel fotograf. Hvis du har meget kameraudstyr med kan det besværlige din gang hvis du tager billeder mellem de forskellige sites. Hvis det er en overskyet dag og udstyret skal indstilles meget mellem de forskellige shoots kan det betale sig for dig, at du har en assistent med, der har lidt kendskab til udstyret som kan træde til og hjælpe med opsætningen, eller tage det tunge læs, så du har fri bevægelighed til eventuelle uplanlagte stemningsbilleder.
Vælg den rigtige bryllupsfotograf til at forevige jeres dag.
Bryllupsdagen er en af de vigtigste mærkedage i et parforhold, derfor er det vigtigt at man får et minde om denne dag, som man enten kan have stående fremme eller tage frem ved behov. Bryllupsbilleder i ens hjem fungerer som kunst, udover at man er klædt på i sit fine tøj og har håret sat så udstråler bryllupsbilleder alle de følelser man havde på dagen, hvis billederne bliver taget af den rigtige fotograf. Selvom bryllupsbudgettet måske er lidt stramt er den bedste løsning at I hyrer en professionel bryllupsfotograf, man kan selvfølgelig godt spørge en ven eller familiemedlem, der har et rigtig godt kamera, til at tage billederne, men i så fald skal der diskuteres frem og tilbage så I har helt klare retningslinjer for hvad jeres ønsker er, men også hvilke forpligtelser denne ven eller familiemedlem pålægges i forhold til f.eks. alkoholindtag under festen.
Når I hyrer en bryllupsfotograf skal I først have afstemt jeres egne drømme og tanker om, hvilken stil billederne skal tages i, for der findes mange forskellige bryllupsfotografer, der tager billeder af forskellige stilarter. Selvom i vælger f.eks. den moderne stilart er det vigtigt at I også får taget et eller flere klassiske bryllupsbilleder ligesom dem, der er i bedsteforældrenes hjem, de går nemlig aldrig af mode og senere hen kan i måske komme til at fortryde, at der ikke blev taget et ”mormor-bryllupsbillede”.
Vær sikker på, hvad i får før I vælger bryllupsfotograf.
Priserne på bryllupsfotografer svinger meget, så når I skal vælge den rigtige bryllupsfotograf er det igen vigtigt at I har en god grundidé om, hvad I ønsker at få ud af samarbejdet med fotografen. Priserne kan variere alt efter hvor meget erfaring fotografen har, hvor dyrt vedkommendes udstyr er og om kørselsudgifter er inklusiv i prisen. Som regel får man, hvad man betaler for, Størstedelen af prisen for en bryllupsfotograf fastslås på baggrund af, hvor meget tid han bruger på kommunikation med jer og hvor meget tid han bruger på eventuelt at vælge dårlige billeder fra og redigere i dem, I skal have. I skal være sikre på at der er klare retningslinjer for om bryllupsfotografen kun skal fotografere i kirken, på et location site, til festen eller om han/hun skal være med fra kirken til festen slutter.
Derudover skal der være et tal på hvor mange billeder der bliver taget og om I får alle billederne og derefter selv kan udvælge eller om fotografen vælger de bedste ud til jer, derudover skal der slås på plads om det er fotografen eller jer selv der redigerer i billederne, og om I selv skal fremkalde dem, eller om bryllupsfotografen fremkalder dem for jer. Nogle par ønsker at have en forsikring om, at de altid vil have deres bryllupsbilleder, dette kan man sørge for at have hvis man får billederne på en CD samtidig med at de bedste billeder bliver fremkaldt til ophængning i hjemmet, dog skal man være opmærksom på at det ikke er alle bryllupsfotografer, der har denne service og nogle steder skal man betale ekstra for dette.
Skriv et svar